Malzemeler:
2 yumurta
3 çorba kaşığı şeker (tepeleme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 çay bardağı vişne suyu
3 çorba kaşığı beyaz un (tepeleme)
3 çorba kaşığı mısır unu (tepeleme)
1/2 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
1/2 su bardağı vişne
Yapılışı:
Yumurtalar şekerle çırpılıp sıvıyağ ve vişne suyu eklenerek karıştırılır.
Üzerine sırası ile beyaz un, mısır unu, kabartma tozu, tarçın ve zencefil
eklenerek karıştırılır ve koyu kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamur 20 cm capında yağlanıp şekerlenmiş kalıba dökülüp düzeltilir.
Üzerine vişneler serpiştirilip 175 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder